Hva er figure 8 lifting straps?

Nordic Training Gear 3 min lesning

Figure 8 lifting straps er en type løftereim som brukes for å gi et sikkert grep når man løfter tunge vekter. Deres unike design er formet som tallet 8, som gir en trygg og stabil passform for de tyngste løftene.

Disse reimene gir et solid grep ved å feste håndleddene til stangen, noe som hjelper til med å øke grepstyrken og minimere risikoen for skader på hendene. Selv om du skulle miste grepet, vil du fortsatt være festet til stangen takket være reimene.

På grunn av deres evne til å gi et sterkt grep, er figure 8 lifting straps en utmerket løftereim å bruke for tunge markløft og shrugs. Imidlertid har de en ulempe i forhold til andre løftereimer. Fordi du er festet til stangen, kan det være vanskelig å raskt avbryte løftet hvis det trengs. Derfor anbefales det ikke å bruke disse reimene for øvelser som krever rask frigjøring av stangen, for eksempel ved øvelser som snatch og clean and jerk.

Hvordan bruke figure 8 lifting straps

Å bruke figure 8 lifting straps er enkelt og krever ikke mye tid eller anstrengelse. Her er trinnene for å bruke dem riktig (Se også videoen nedenfor.):
  1. Plasser reimene over håndleddene - begynn med å ta tak i øvre del av reimene og dra den over hånden din slik at den danner en løkke rundt håndleddet.
  2. Løkk reimene rundt stangen - mens du holder den åpne delen av løkken, fører du reimene under stangen og deretter tilbake gjennom løkken.
  3. Juster håndplasseringen og grepet - Når du har sikret løkken rundt stangen og håndleddet, kan du justere håndplasseringen og grepet på stangen. Det er viktig å sørge for at reimene sitter sikkert rundt stangen og ikke glir av.
  4. Gjenta for den andre hånden - Gjenta prosessen for den andre hånden ved å plassere den andre reimene over den andre hånden og løkke den rundt stangen.
  5. Fest begge reimene samtidig - Når du blir mer komfortabel med å bruke figure 8 lifting straps, kan du også feste begge reimene på skivestangen samtidig.
Ved å bruke figure 8 lifting straps på riktig måte, kan du løfte tyngre vekter. Så hvis du vil ha et sikrere grep under tunge løft, kan du prøve å bruke figure 8 lifting straps.

Hvor mye vekt tåler deres figure 8 lifting straps?

Vi har gjort en så bra och realistisk test som mulig på våre figure 8 lifting straps. Vi begynte med å feste figure 8 lifting straps i krokene på løfteplattformen, for å simulere et par hender, og deretter henge en skivestang i figure 8 lifting straps, som ved vanlig markløft. Vi la på vektskiver på skivestangen til vi nådde 610 kg og deretter fikk to personer sette seg på skivestangen som resulterte i en totalvekt på 850 kg. Link til video.

Oppsummering av hva Figure 8 lifting straps er.

Figure 8 lifting straps er en type løftereim som er formet som tallet 8. Disse reimene er konstruert for å hjelpe deg å holde fast i stangen og hindre at den glir ut av hendene dine under tunge løft. Våre figure 8 lifting straps er testet for å tåle en vekt på opptil 850 kg og er derfor veldig sterke og pålitelige.

Den spesielle designen gjør det umulig for deg å miste stangen, noe som gjør det enklere for deg å fokusere på selve løftet i stedet for å bekymre deg for at stangen skal gli ut av hendene dine. Figure 8 lifting straps er spesielt egnet for tunge markløft, kronløft og shrugs, der det er viktig å kunne holde fast i stangen gjennom hele løftet.

Oppsummert er figure 8 lifting straps et verdifullt verktøy for deg som ønsker å forbedre ytelsen og sikkerheten din under tunge løft. Deres sterke konstruksjon og spesielle design gjør dem til et godt valg for deg som ønsker å maksimere resultatene dine og redusere risikoen for skader.
Du finner våre høykvalitets figure 8 lifting straps i ulike størrelser og farger her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse