Hvordan bruker man løftereimer?

Nordic Training Gear 7 min lesning

Har du noen gang lagt merke til den lille dansebevegelsen og den korte pausen som folk gjør når de skal løfte tungt? Neste gang du er på treningssenteret eller ser på en strongman-konkurranse, vil du legge merke til de dinglende reimene rundt personens håndledd.

Når de tar tak i vektstangen, vil de først justere og bøye løftereimene rundt vektstangen og sikre grepet sitt. Plutselig løfter de den massive vekten uten problemer. Så, hva gjør egentlig disse løftereimene for deg, og hvorfor bør du bry deg om dem?

Hva er løftereimer?

Løftereimer er fantastiske verktøy for deg som ønsker å løfte tungt på treningssenteret eller under styrketrening. De er laget av sterke og holdbare materialer som bomull, nylon eller skinn og har mange forskjellige bruksområder. Ved å bruke løftereimer kan du løfte mer vekt og få bedre grep, noe som gjør at du kan utføre øvelsene på en tryggere og mer effektiv måte.

Når du bruker løftereimer, som våre universelle løftereimer i nylon eller bomull, vil du oppleve mange fordeler. De gir deg ekstra støtte og beskyttelse for underarmene dine, noe som reduserer risikoen for skader og overbelastning. De hjelper også med å isolere musklene du ønsker å trene og lar deg fokusere mer på utførelsen av øvelsen uten å bekymre deg for å miste stangen eller manualene.

Våre løftereimer er designet for å passe til alle typer styrketrening, enten du er nybegynner eller en erfaren utøver. De egner seg til mange forskjellige øvelser, som markløft, stangroing, nedtrekk, skulderhev og mye mer. Ved å bruke våre løftereimer kan du ta treningen din til neste nivå og nå nye høyder av prestasjon og styrke.

Lifting Straps

Finnes det ulike typer av løftereimer?

Når du velger hvilken type løftereimer du skal bruke, er det viktig å forstå hvilke alternativer som er tilgjengelige. Det finnes ulike typer løftereimer på markedet, som Lifting Straps, Figure 8 Lifting Straps og Lifting Grip. Hver type løftereim har sin egen funksjon og fordeler.

Lifting Straps er den vanligste typen løftereimer og brukes for å øke grepsstyrken og redusere belastningen på fingrene og underarmene under tunge løft. Figure 8 Lifting Straps er utformet for å gi et mer sikkert grep ved å danne en 8-form rundt hånden og vektstangen. Lifting Grip er en kombinasjon av hansker og løftereimer som gir et ekstra lag av beskyttelse og støtte.

Å velge riktig type løftereimer kan hjelpe deg med å forbedre løfteteknikken din og redusere risikoen for skader. Tenk på hvilken type løft du gjør og hvilken type støtte du trenger før du velger hvilken type løftereim som passer best for deg.

Hvordan skiller løftereimer seg fra håndleddstøtter?

Når du leter etter riktig par løftereimer, kan du komme over håndleddstøtter. Selv om de kan se like ut, har de en helt annen funksjon.

Håndleddstøtter er designet for å beskytte håndleddene dine ved å redusere presset og belastningen på dem, mens løftereimer er utformet for å forbedre grepstyrken ved tunge løft. Løftereimer er tynnere og laget av materialer som bomull eller nylon, mens håndleddstøtter er tykkere og bredere og laget av andre materialer.

Så mens løftereimer hjelper deg med å holde fast i vektstangen for å øke løftene dine, gir håndleddstøtter ekstra stabilitet og støtte til håndleddene for å forhindre skader og fremme ytelse under pressøvelser.

Hvorfor skal jeg bruke løftereimer?

Å bruke løftereimer under styrketrening kan være et fantastisk verktøy for å hjelpe deg med å nå treningmålene dine og forbedre resultatene dine. En av de viktigste fordelene med løftereimer er at de kan hjelpe deg med å utmattespesifikke muskler uten å miste grepet. Ved å redusere belastningen på underarmene og hendene kan du fokusere mer på musklene du vil trene, for eksempel ryggen.

Det er ikke uvanlig å oppleve at grepet svikter under tunge løft, noe som kan begrense treningsresultatene dine og føre til skader. Ved å bruke løftereimer kan du unngå dette problemet og fortsette å utvikle musklene og styrken din.

Så hvis du vil maksimere treningsresultatene dine og trene spesifikke muskler uten å miste grepet, bruk løftereimer.

Hvilke øvelser kan man bruke løftereimer på?

For å få en sterk og velutviklet rygg, er det viktig å fokusere på øvelser som trener både de store ryggmusklene og trapesmusklene. Markløft er en av de mest effektive øvelsene for å trene ryggen og bena samtidig. Men for mange kan grepet være en begrensende faktor når de løfter tungt og presser kroppen til grensen. Ved å bruke løftereimer under markløft kan du fjerne denne begrensende faktoren og i stedet fokusere på å løfte så tungt du kan, slik at du kan utfordre musklene på en mer intens måte.

Shrugs er en annen øvelse som kan dra nytte av bruk av løftereimer. Denne øvelsen trener hovedsakelig trapesmusklene og utføres ved å løfte skuldrene mot ørene samtidig som du holder vekter i hendene. Ved å bruke løftereimer under shrugs kan du øke belastningen og maksimere effekten av øvelsen uten å miste grepet.

Hantel- eller stangroing er også en effektiv øvelse for å trene ryggmusklene, spesielt den øvre delen av ryggen. Ved å bruke løftereimer under roingøvelser kan du øke belastningen på musklene og fokusere på å utføre øvelsen riktig, i stedet for å bekymre deg for å miste grepet.

Rack pulls er en annen øvelse som kan dra nytte av løftereimer. Denne øvelsen trener baksiden av beina og gluteusmusklene samtidig som den øker styrken i nedre del av ryggen. Ved å bruke løftereimer under rack pulls kan du redusere belastningen på underarmene og grepstyrken, noe som hjelper deg med å fokusere på å løfte tyngre vekter og presse deg selv hardere.

Oppsummert kan bruk av løftereimer være et verdifullt verktøy for å øke styrke og muskelmasse i den øvre delen av ryggen, trapes og baksiden av beina. Ved å bruke løftereimer kan du fjerne begrensende faktorer i form av grepstyrke og i stedet fokusere på å presse musklene til grensen. Det er imidlertid viktig å bruke løftereimer på riktig måte og kun under tunge repetisjoner for å unngå avhengighet og svekket grepstyrke på lang sikt.

Hvordan forberede løftereimer

Det er ikke vanskelig å forberede løftereimene dine. Vi har laget en rask video nedenfor som viser hvordan du enkelt kan forberede løftereimene dine. For å oppsummere videoen har vi laget en punktliste nedenfor.
For å ta på deg løftereimene og bruke dem, vil du:
  1. Skyv den ene enden av den lange remmen gjennom løkkeløpet som om du lager en sirkel.
  2. Åpne hendene med håndflatene oppover og skyv løkken over og på håndleddet.
  3. Sørg for at enden av hver reim peker i retning av tommelen.


Hvordan bruke løftereimer

Løftereimer er et nyttig treningsverktøy som kan hjelpe deg å øke styrken og muskelmassen i visse øvelser. Men for å få mest mulig ut av løftereimene dine, er det viktig at du fester dem riktig rundt vektstangen og bruker dem på riktig måte. Her følger en trinn-for-trinn-guide om hvordan du fester løftereimer rundt en vektstang og bruker dem effektivt:
  1. Plasser løftereimene rundt håndleddene: Først og fremst må du plassere løftereimene rundt håndleddene. Sørg for at reimene er stramme og sikkert festet rundt håndleddene. La en del av reimen henge ned fra håndleddene.
  2. Plasser den ene enden av reimen på vektstangen: Ta tak i den ene enden av reimen og plasser den over vektstangen. Pass på at reimen er riktig plassert på vektstangen slik at den ikke sklir av når du begynner å løfte.
  3. Brett overflødig materiale rundt vektstangen: Nå er det på tide å brette overflødig materiale rundt vektstangen. Rull reimen rundt vektstangen mens du bretter overflødig materiale på reimen rundt stangen i en vridende bevegelse. Fortsett å rulle til overflødig materiale på reimen er brukt opp og løftereimen sitter tett rundt vektstangen.
  4. Stram løftereimen: Når du har brettet overflødig materiale rundt vektstangen, er det på tide å stramme reimene slik at de sitter tett på vektstangen. Ta tak i den delen av reimen som henger ned og rull den rundt hånden for å skape et fast grep. Stram reimen ved å løfte opp hånden og vektstangen samtidig til løftereimen sitter tett på vektstangen og håndleddene dine.
  5. Gjenta prosessen med den andre hånden.
  6. Bruk løftereimene på riktig måte: Når du har festet løftereimene på riktig måte, er det på tide å bruke dem på riktig måte. Trekk opp vektstangen som vanlig, men nå kan du la løftereimene ta en del av vekten i stedet for å bare bruke grepet i hendene dine. Løftereimene vil hjelpe deg med å holde stangen på en effektiv måte, noe som gjør at du kan fokusere på å trene musklene du vil fokusere på.

Ting å huske på når du bruker løftereimer

Når du bruker løftereimer, er det viktig å huske på noen ting for å få mest mulig ut av dem:

For det første, sørg for å feste løftereimene på riktig måte og vikle dem stramt rundt vektstangen for å holde håndleddet og hånden tett mot vektstangen. Å vikle løftereimene for løst kan faktisk skade hånden/håndleddet og gi dårligere støtte og grep.

For det andre, gi det litt tid og bruk for å merke fordelene med å bruke løftereimer. Du vil kanskje merke mindre stress på hendene, håndleddene, underarmene og biceps når du bruker dem.

For det tredje, tenk på at løftereimer ikke er en erstatning for å trene gripestyrke. Bruk dem som et verktøy for å hjelpe deg med å løfte tyngre vekter og bygge muskler, men fortsett også å jobbe med gripestyrken din ved å utføre øvelser som styrker hendene og håndleddene dine.

Oppsummering av løftereimer

Å bruke løftereimer kan ha mange fordeler for deg under treningen din. De er laget for å hjelpe deg med tunge løft og gi bedre grepkontroll under øvelser som markløft, stangroing, latsdrag og shrugs. Ved å bruke løftereimer kan du redusere stresset på hendene, underarmene og biceps, noe som gjør det mulig å fokusere mer på musklene du vil trene.

Men det er viktig å bruke løftereimer med måte og ikke bare stole på dem for alle de tunge løftene dine. De er et verktøy for å hjelpe deg, men du bør fortsatt fokusere på å bygge opp gripestyrken din og trene uten løftereimer også.

Vi hos Nordic Training Gear produserer høykvalitets løftereimer i både bomull med neoprenpolstring for å unngå ubehag og i nylon for et tettere grep. Våre løftereimer er designet for bruk innen styrkeløft, strongman, bodybuilding, crossfit og vektløfting, og vi tilbyr et bredt utvalg for å passe alle dine treningsbehov. Du finner alle våre kvalitets løftereimer her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse