Vondt i albuen ved benkpress

Nordic Training Gear 3 min lesning

Benkpress er en populær styrketreningsøvelse som innebærer at man presser opp en vektstang fra brystet med hjelp av armene. Men for mange personer kan det føre til smerter i albuen, eller tennisalbue som det også kalles. Dette er en overbelastningsskade som oppstår når musklene i albuen blir overbrukt og det kan føre til smerte, hevelse og stivhet i området.

Årsaker til smerter i albuen ved benkpress

Det finnes mange forskjellige årsaker til at man kan oppleve smerter i albuen ved benkpress. Her er noen vanlige faktorer:
  • Overbelastning: Overbelastning betyr at musklene i albuen har blitt belastet mer enn de er i stand til å håndtere. Det kan for eksempel skje hvis man utfører for mange repetisjoner eller bruker for tunge vekter under benkpress. Overbelastning kan føre til muskelsmerter, tretthet og verk i albuen. Hvis du opplever smerter i albuen etter trening, spesielt ved bestemte bevegelser eller belastning, kan det være et tegn på at albuen har blitt overbelastet. Du kan også føle deg sliten og ha problemer med å utføre vanlige øvelser på samme måte som tidligere.
  • Dårlig teknikk: Å ha dårlig teknikk når du utfører benkpress, som å ha et feilgrep eller ikke ha riktig kroppsholdning, kan også forårsake smerter i albuen. Et feilgrep i benkpress kan bety at du har et for bredt eller for nært grep rundt stangen, eller at du ikke har et stabilt nok grep rundt stangen. Et feilgrep kan belaste musklene og leddene i albuen og føre til smerte og skader.
  • Mangel på hvile: Å ikke gi musklene i albuen tilstrekkelig hvile mellom treningsøktene kan også forårsake skader og smerter. Det er viktig å gi musklene i albuen tilstrekkelig hvile mellom treningsøktene for å la dem komme seg og bygge opp sin styrke. Hvile betyr ikke at du ikke får bevege albuen i det hele tatt, men du bør unngå å utføre benkpress eller andre tunge øvelser for albuen hver dag. En generell anbefaling er å hvile minst 24 timer mellom treningsøktene for samme muskelgruppe. Du kan også variere treningsrutinen din og fokusere på andre muskelgrupper på visse dager for å gi albuen litt ekstra hvile.
  • Forkjølelse: Betennelse i senene i albuen kan også forårsakes av forkjølelse eller andre infeksjoner.
Vondt i albuen ved benkpress

Løsninger for smerter i albuen ved benkpress

Hvis du opplever smerter i albuen ved benkpress, finnes det flere ting du kan gjøre for å lindre smerten og forebygge skader:
  • Bruk elbow sleeves: Elbow sleeves er et kompresjonsdeksel som gir støtte til musklene i albuen og kan hjelpe med å lindre smerte og forebygge skader.
  • Tøy ut: Tøyning kan hjelpe med å løse opp spenninger i musklene i albuen og redusere smerte.
  • Bruk en varmehanske: Ved å plassere en varmehanske på albuen, kan det bidra til å lindre smerte og øke blodsirkulasjonen, som kan hjelpe med å helbrede skader.
  • Ta pauser: Sørg for å ta pauser under treningen og gi musklene i albuen tilstrekkelig hvile mellom treningsøktene.
  • Justere teknikken: Sørg for at du har riktig teknikk når du utfører benkpress, slik at du ikke belaster albuen for mye. Ha riktig grep, hold ryggen rett og så videre.
  • Bruk lettere vekter: Hvis du bruker for tunge vekter, kan det forårsake overbelastning og skader i albuen. Prøv å senke vektene og se om det hjelper.
  • Konsulter en lege: Hvis du opplever smerter i albuen som ikke går over etter noen dager, bør du konsultere en lege eller fysioterapeut for å få riktig behandling og omsorg.

Vondt i albuen ved benkpress er et vanlig problem

Oppsummert kan vondt i albuen ved benkpress være et vanlig problem for personer som trener styrketrening. Det er mange forskjellige årsaker til denne smerten og det er viktig å finne en løsning som passer for deg. Bruk av elbow sleeves, tøying, bruk av en håndvarmer, pauser og riktig teknikk kan alle være gode verktøy for å lindre smerte og forebygge skader. Ikke glem å oppsøke en lege hvis du opplever smerte som ikke går over etter noen dager. Du finner våre høykvalitets elbow sleeves her
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse