Hva er Strongman trening? | NTGear.no

Hva er Strongman trening?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Strongman-trening, ofte forbundet med bilder av utøvere som løfter enorme steiner eller vender gigantiske dekk, er en fascinerende og utfordrende form for trening. Opprinnelig inspirert av gamle sirkus- og markedstricks, har denne unike formen for styrketrening utviklet seg til en populær sport som kan hjelpe deg med å forbedre din styrke, utholdenhet, fleksibilitet og hastighet. Men hva innebærer det egentlig å trene i henhold til Strongman-metoden? La oss ta en nærmere titt.

Grunnleggende om Strongman-trening

Strongman-trening skiller seg fra tradisjonell styrketrening gjennom sitt fokus på funksjonell styrke. Funksjonell styrke betyr at du må være sterk i mange forskjellige typer bevegelser og situasjoner, ikke bare i strengt formede løft. Treningen innebærer ofte å løfte, flytte, skyve, trekke og bære tunge, uregelmessig formede objekter over forskjellige avstander og høyder. Disse øvelsene er designet for å utfordre hele kroppen, inkludert musklene dine, hjertet og lungene, noe som gir en omfattende treningsopplevelse.

Eksempler på Strongman-øvelser

Typiske Strongman-øvelser kan inkludere Farmers Walk, Tire Flips, Atlas Stones, Log Press og Yoke Walk. Farmers Walk innebærer å bære tunge vekter i hver hånd og gå en bestemt avstand. Tire Flips involverer å løfte og flippe et stort dekk flere ganger. Atlas Stones er en øvelse der du løfter en stor stein fra bakken til en plattform. Log Press innebærer å løfte et tungt, stokk-lignende objekt over hodet. Yoke Walk innebærer å bære en tung struktur på skuldrene og gå en bestemt avstand.

Hva er Strongman trening?

Fordeler med Strongman-trening

Strongman-trening har mange fordeler. For det første kan det hjelpe deg med å bygge muskelmasse og styrke, noe som kan forbedre din fysiske kondisjon og ytelsesevne i andre sporter og aktiviteter. I tillegg kan de allsidige og utfordrende øvelsene bidra til å forbedre din kondisjon, smidighet, grepsstyrke og utholdenhet. Videre kan den funksjonelle styrken du får fra Strongman-trening forbedre din evne til å utføre daglige oppgaver, som å løfte tunge objekter eller bære handleposer. Til slutt kan Strongman-trening også forbedre din mentale utholdenhet og selvtillit, ettersom du konstant utfordres til å overvinne begrensningene dine og oppnå nye styrkemål.

Hvordan starte med Strongman-trening

Hvis du er interessert i å starte med Strongman-trening, kan det være en god idé å begynne med å lære deg grunnleggende i styrketrening. Bruk frie vekter som dumbbells og vektstenger for å bygge opp styrke og utholdenhet i musklene dine. Det kan også være nyttig å ansette en trener eller bli med i en Strongman-klubb for å lære deg korrekt teknikk og sikkerhet. Husk å alltid varme opp ordentlig og starte med lettere vekter før du begynner med de virkelig tunge løftene. Med tid og tålmodighet kan du gradvis øke vektene og utfordre deg selv med mer avanserte Strongman-øvelser. Du finner høykvalitets Strongman-utstyr her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler om Strongman

Inför Sveriges Starkaste Man 2024 | NTGear.se
Infør Sveriges Sterkeste Mann 2024: En kraftprøve utenom det vanlige

Nordic Training Gear 3 min lesning

Les mer
Finlands Starkaste Man och Kvinna 2024 är avgjord! | NTGear.se
Finlands Sterkeste Mann og Kvinne 2024 er avgjort!

Nordic Training Gear 3 min lesning

Les mer
Sveriges Starkaste Man 2023 | NTGear.se
Sveriges Sterkeste Mann 2023 er avgjort

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
6 Produkter kvar
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse
6 Produkter kvar