Utfør Strongman-øvelsene korrekt | NTGear.no

Utfør Strongman-øvelsene korrekt

Nordic Training Gear 2 min lesning

Strongmanøvelser er kjent for å bygge styrke, utholdenhet og funksjonell kondisjon. Men for å optimalisere resultatene dine og minimere risikoen for skader, er det viktig at du utfører disse øvelsene korrekt. I denne artikkelen tar vi en titt på hvordan du kan sikre at du utfører noen av de mest populære Strongman-øvelsene på riktig måte.

Atlas Steiner

Å løfte Atlas Steiner er en kompleks øvelse som krever riktig teknikk for å unngå skader. Sørg for at du varmer opp skikkelig og begynner med en lettere stein til du er komfortabel med bevegelsen. Når du løfter steinen, bøy hoftene og knærne, hold ryggen rett og løft med bena, ikke ryggen. Når steinen er i knehøyde, omslutt den med armene og reis deg opp ved å strekke ut hoftene.

Utfør Strongman-øvelsene korrekt

Farmers Walk

For å utføre Farmers Walk, stå mellom "veskene", bøy hoftene og knærne og grip "veskene" med et fast grep. Hold ryggen rett når du står opp og begynn å gå med korte, raske steg. Hold brystet høyt og skuldrene tilbake gjennom hele bevegelsen.

Yoke

Når du utfører Yoke, still inn høyden slik at vekten hviler på skuldrene dine uten å berøre bakken. Gå inn under vekten, plasser det over skuldrene og løft det ved å strekke bena. Hold ryggen rett og begynn å gå med korte, kontrollerte steg. Fokuser på å holde en sterk kjerne gjennom hele bevegelsen.

Tire Flip

Når du utfører Tire Flip, stå nær dekket med føttene skulderbredde fra hverandre. Bøy hoftene og knærne, hold ryggen rett og grip underdelen av dekket. Løft dekket ved å strekke ut hoftene og knærne, og bruk momentum for å velte dekket. Sørg for at du ikke løfter med ryggen, men snarere med bena og hoftene.

Stokkpress

For Stokkpress, stå over stokken og bøy hoftene og knærne for å gripe den. Løft den til hoftene først, omtrent som et markløft. Sett deg ned på huk, trykk stokken mot deg og reposisjoner grepet om nødvendig. Løft deretter stokken opp over brystet ved å rulle/vende stokken og press deretter oppover til armene er helt utstrakte. Hold ryggen rett og buktrykk gjennom hele bevegelsen.

Circus Dumbbell

Med en Circus Dumbbell, begynn med å svinge hantelen opp fra bakken til skulderen din. Stå deretter oppreist og hold hantelen i den ene enden slik at den hviler på skulderen din. Bruk benstyrken din for å drive bevegelsen og skyv hantelen over hodet ditt. Sørg for å holde buktrykket og press vekten rett opp.

Løft sikkert med NTGear

Ved å følge disse retningslinjene og bruke kvalitetsutstyr fra NTGear, kan du forbedre prestasjonen din og minimere risikoen for skader under Strongman-trening. Hos oss på NTGear finner du et bredt utvalg av Strongman-utstyr som hjelper deg å utføre disse øvelsene på best mulig måte.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler om Strongman

Inför Sveriges Starkaste Man 2024 | NTGear.se
Infør Sveriges Sterkeste Mann 2024: En kraftprøve utenom det vanlige

Nordic Training Gear 3 min lesning

Les mer
Finlands Starkaste Man och Kvinna 2024 är avgjord! | NTGear.se
Finlands Sterkeste Mann og Kvinne 2024 er avgjort!

Nordic Training Gear 3 min lesning

Les mer
Sveriges Starkaste Man 2023 | NTGear.se
Sveriges Sterkeste Mann 2023 er avgjort

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
6 Produkter kvar
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse
6 Produkter kvar