Når bør du bruke knestøtter?

Nordic Training Gear 3 min lesning

En av de delene av kroppen som utsettes for høyest belastning, flest støt og størst trykk, er knærne! En av de vanligste skadene som oppstår under trening og sport er, nettopp av den grunn, kneskader. Ofte oppstår denne typen skader på grunn av feil belastning, overanstrengelse, svakhet og/eller betennelse i muskulaturen.

Kneet er et sentralt og svært følsomt ledd som lett kan bli skadet, uavhengig av hvor fysisk aktiv du er. Beveger du deg veldig lite kan knærne trenge støtte av den grunn, og hvis du er veldig fysisk aktiv kan knærne bli overbelastet og trenger derfor støtte.

Det er viktig å være oppmerksom hvis du begynner å kjenne sensasjoner i knærne. Da kan det være på tide å i forebyggende øyemed begynne å bruke knestøtter. Ved hjelp av disse får du stabilitet og støtte i kneleddene og kan redusere risikoen for skader. Du kan bruke en behagelig knestøtte med kompresjon for støtte både i hverdagen og under trening.

Knestøtte under trening

En knestøtte kan brukes av flere forskjellige grunner og ved flere forskjellige anledninger. En støtte som er stabiliserende men også har behagelig kompresjon kan derfor brukes som støtte både i hverdagen og under tung trening. Du kan bruke dem forebyggende, under rehabilitering og/eller under tyngre løft.

Det en knestøtte gjør er å fikse og stabilisere kneet i riktig retning og posisjon. De gir støtte, kompresjon og varme, noe som kan redusere risikoen for skade. De kan med fordel brukes under trening der risikoen for skade er ekstra stor og hvor det kan være behov for ekstra stabilitet. Eksempler på denne typen trening er vektløfting, styrkeløft og strongman. Dette er tre ulike treningsformer som alle har stor belastning på kroppen og dermed også høy risiko for skade. Her utsettes kneleddene for ekstremt høy belastning og musklene rundt knærne må holdes både varme og myke gjennom hele økten, for å minimere risikoen for skader. Det er her knestøttene spiller inn! En enkel måte å øke ytelsen og redusere risikoen for skader.

Når du skal bruke knestøtter i forbindelse med trening, uansett om det er strongman eller en klassisk beintrening, bør du ta dem på før oppvarmingen. Dette for å få maksimal effekt av varme og sirkulasjon helt fra starten av treningsøkten. På denne måten øker du ytelsen til det maksimale! Det er også med på å redusere risikoen for slitasje og overbelastning av knærne under treningen, noe som er avgjørende for deg som ønsker å ha sunne knær og kunne kjøre knebøy hele livet!

Knestøtter

Fordeler med å bruke knestøtter

Som du kan høre er fordelene med å bruke knestøtter mange! Under trening kan de som sagt bidra til å øke ytelsen og blodsirkulasjonen, forebygge skader og redusere risikoen for overbelastning. Når det gjelder dens innvirkning på ytelsen din under treningen, ved å gi støtte, kompresjon og varme, kan de forberede leddene dine på det som kommer. Det går derfor enda raskere å varme opp før trening når du bruker knestøtter!

Ikke bare kan de øke ytelsen din, de kan også forebygge skader og lindre smerte, og kan av den grunn brukes både forebyggende og under skaderehabilitering. Dette kan både redusere smertene og fremskynde rehabiliteringsprosessen.

Ved bruk av støttene vil det også være lettere for deg å utføre ulike bevegelser, på en riktig måte. Dette gjelder både balanse, koordinasjon og muskelaktivitet. De kan for eksempel hjelpe deg med å hoppe høyere, løpe fortere eller løfte tyngre. Bestill våre knestøtter her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse