Få bedre grep - bruk sokker til markløft

Nordic Training Gear 3 min lesning

En av de absolutt mest populære øvelsene innen gymtrening er markløft! Dette er en øvelse som utføres ved å løfte en vektstang fra bakken og rett opp, på linje med kroppen, til du står oppreist med stangen hengende i armene. Dette er en av de tre grenene innen styrkeløft og også en flott basisøvelse for å bygge styrke og muskelmasse, da den aktiverer flere store muskelgrupper. Det kan noen ganger være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem for å utføre øvelsen på best mulig måte og hvilket treningstilbehør det kan være gunstig å bruke. Det er visse faktorer som kan forbedre teknikken og ytelsen din, inkludert hvorvidt du bruker markløftsokker eller ikke. I denne artikkelen går vi gjennom hvordan, når og hvorfor du bør bruke sokker til akkurat denne øvelsen!

Anbefalt produktkategori:

Markløft og sokker

Det finnes mange forskjellige typer sokker du kan bruke når du trener. Når du skal drive med markløft kan det være gunstig å ha en lang versjon, såkalte markløftsokker. Dette er fordi det er lett å rive huden på skinnene når du utfører øvelsen, nettopp fordi stangen skal være så nær kroppen som mulig. Du kan til og med få blødende sår på leggen, som gjør vondt og kan også blø inn i utstyret ditt. Dessuten, hvis du har en sårskorpe på leggen, vil du mest sannsynlig rive den opp hver gang du markløfter deretter. Fordelen med disse er at de beskytter mot skader som rifter og blåmerker når de går helt opp til kneet.
Kan du bruke noen høye sokker da? Ikke egentlig. Det som er spesielt med disse er at de er laget av et slitesterkt materiale som beskytter bena skikkelig. De er også komfortable, stabile og pålitelige, slik at du kan trene uten å måtte bekymre deg for at de skal skli ned, gnage eller lignende. De kan også gi deg ekstra støtte, noe som kan være fint når du skal løfte tungt. Det er derfor ikke nok å bare bruke tights når du skal utføre markløft da de ikke har de samme beskyttende egenskapene som markløftsokker.
Faktisk kan du bruke dem ved flere anledninger enn markløft! En annen øvelse hvor de kan være fordelaktige å bruke er med benkpressen, da de lar deg virkelig "låse" føttene i bakken. På denne måten får du enda mer stabilitet i løftet! Knebøy er også en slik øvelse.

Markløftsokker

Markløftsokker ved markløft

Mange tror at det ikke spiller noen rolle hva slags sokker du bruker når du trener, men faktum er at det faktisk kan utgjøre en stor forskjell. I vektløfting er føttene din base, og det du har på føttene spiller derfor en stor rolle. Velger du riktig kan du få et betydelig bedre grep og skape enda større stabilitet. Under vår finner du skikkelig sklisikker beskyttelse som gir et bedre grep på gulvet. Dette passer spesielt godt for de som driver med sumo markløft hvor bena er bredt fra hverandre og det er fare for at du får vekten og stangen på føttene dersom du begynner å skli i gulvet. Du kan også stabilt og trygt gjøre knebøy med sokker hvis de har sklisikker under. Da trenger du ikke bruke løftesko eller lignende. Her kan du bestille alle våre markløftsokker.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehørOgsĂĄ i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Standard™
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse