Tren med sandsekker i forskjellige vekter

Nordic Training Gear 2 min lesning

Trening med sandsekk kan være en morsom og utfordrende måte å avansere og variere treningen på, samtidig som du prøver noe nytt. Med disse kan du trene både utholdenhet og styrke, da de finnes i flere ulike vekter. Å vite hvordan man trener med sandsekk kan være vanskelig, men det er faktisk enklere enn du kanskje tror.

Hva er en sandsekk?

En sandsekk er akkurat hva den høres ut som; en sekk med sand i! De brukes som treningsutstyr og kan også brukes i konkurranser. Trening med denne typen utstyr kan være et godt supplement eller alternativ til trening med faste vekter som manualer, vektstang og kettlebells. En enkel måte å variere styrketreningen på. Ikke nok med det, de gjør også trening mye morsommere!

Hvordan bruker jeg sandsekker til trening?

Sekkene er laget av det slitesterke materialet nylon og fungerer på en slik måte at du fyller dem med sand. Dette betyr at du kan justere vekten selv ved å legge til eller fjerne sand fra sekkene. Du lukker dem deretter med glidelåsen av høy kvalitet og forsegler også denne med dobbel borrelås. Så risikoen for at sand renner ut av sekken under trening er minimal!

Sandsekker

Tren med sandsekk

En sandsekk beregnet på trening har mange ulike bruksområder og kan brukes når man skal utføre flere ulike øvelser. Du kan for eksempel bruke dem når du vil stresse et bestemt bevegelsesmønster, for eksempel når du gjør en knebøy, går opp og ned en trapp eller lignende. De fleste øvelsene du vanligvis vil utføre med en kettlebell, kan du gjøre med en sandsekk. Forskjellen på de to utstyrsdelene er at sekken er lettere å løpe med, er mer behagelig å bære, og det er også mulig å justere vekten. Derfor kan trening med sandsekk være å foretrekke. To treningsformer hvor de brukes mye er crossfit og strongman! Det er også et utmerket verktøy for funksjonell trening. Ved å trene med dette utstyret kan du forbedre din styrke, balanse og fleksibilitet. Dette er en av grunnene til at sandsekktrening har blitt så populært blant ulike typer idrettsutøvere.

Hvorfor skal man trene med sandsekk?

Det som skiller en sandsekk fra for eksempel en kettlebell, vektstang eller dumbbell er den ustabile treningsvekten som beveger seg forskjellig for hver bevegelse du gjør. Dette betyr at den inter- og intramuskulære koordinasjonen, dvs. samspillet mellom individuelle muskelfibre og hele muskelgrupper, kan fungere. Dette fører igjen til at kroppen utfordres mer enn om du hadde brukt en fast vekt, som vektstang, kettlebell eller manual for eksempel. Du utfordrer flere ulike muskelgrupper og kan gjennomføre bevegelser og bevegelsesmønstre som du gjør i hverdagen. Det er kanskje ikke så ofte du bærer manualer og vektstenger til daglig, men matposer, bokser eller barna dine, ja, det skjer mye oftere. Dette gjør en sandsekk mye mer naturlig å trene med. Ved å variere vekten, eller ha flere ulike å velge mellom, kan du variere treningen etter formål og mål for dagen! Du finner sandsekker i flere forskjellige vekter hos oss her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse