Øk ytelsen i benkpress - bruk albuestøtte

Nordic Training Gear 2 min lesning

En av basisøvelsene i gymtrening er benkpress, en øvelse som hovedsakelig trener brystmuskulaturen men som også er bra for hele overkroppen. At benkpress har blitt en av de mest populære øvelsene når det kommer til å trene brystet er ikke overraskende da det er en ekstremt effektiv øvelse for å bygge både muskelmasse og styrke. For å få mest mulig ut av treningen og tillate økt vekt, er det visse ting du bør vurdere...
De mest avgjørende delene av benkpressevnen din er teknikk, effektivitet og muskelmasse. Teknikken refererer til ytelsen som du bevisst eller ubevisst gjør. For eksempel hvilken posisjon du tar og hvordan du utfører bevegelsen. Effektivitet refererer til din nevromuskulære eller motoriske evne. Noe av det viktigste du kan forbedre med trening er koordineringen mellom agonist og antagonist i bevegelsen. Selv hvor effektivt du i det hele tatt kan aktivere muskelceller. Muskelmasse er mengden og størrelsen av muskelceller i de arbeidende musklene.

Albuestøtte for benkpress

Albuestøtte er beskyttelse for albuen som er spesialdesignet for å forebygge og behandle problemer som smerte, hevelse og betennelse i albueleddet. De kan brukes både til hverdags og under trening, med fordel i presseøvelser som benkpress hvor albuene har en vesentlig rolle. Ved hjelp av dem kan du få ekstra hjelp til å holde vektstangen riktig, samtidig som du får ekstra støtte og selvtillit. Enten du er ny på treningssenteret eller en mer erfaren idrettsutøver, kan du dra nytte av albuestøtter. Er du en av de mer erfarne kan de være en god idé å bruke når du trener med maks vekt eller for å bryte nye, større barrierer. Benkpress gir mye belastning på armene og ikke minst albuene, så albuestøtte kan være gunstig.

Albuestøtte

Hvorfor bør du bruke albuestøtte når du benkpresser?

Ved kraftig benkpress kan seneskader, tendinopati, oppstå. Disse skadene er preget av smerter bak i albuen og smertene lindres vanligvis under økten, men blir vanligvis verre etterpå. Tricepsmuskelen har som oppgave å forlenge albueleddet, og seneskader oppstår ofte når senen er overbelastet og hvis utførelsen er dårlig eller feil. Det kan derfor være positivt å bruke albuestøtte under benkpress for å minimere risikoen for at senen blir overbelastet.

Hvordan fungerer albuestøtten ved benkpressing?

Albuestøtter, eller albuevarmere, skaper kompresjon og varme. Dette fører igjen til økt blodsirkulasjon i albuene og i musklene rundt. Vanligvis brukes de når albuene utsettes for stress, to eksempler på slike anledninger er benkpress og skulderpress. Ved å bruke albuestøtte for å få økt kontroll og stabilitet under disse presseøvelsene kan du prestere bedre, øke vekter og også styrke. Dette er fordi støttene skaper stabilitet for musklene og leddene gjennom støtten og varmen de gir. Du kan derfor med fordel bruke albuestøttene under benkpress og annen trening for ekstra stabilitet, men også som et forebyggende tiltak for å forebygge skader. Du kan også bruke dem en stund etter treningen for å lindre smerte og hevelse og dermed støtte restitusjonsprosessen. Bestill våre høykvalitets albuestøtter her.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Medeier

Max Andrén er skribent og medeier av Nordic Training Gear
Han har en stor lidenskap for gymtrening og treningstilbehør



Også i Artikler

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hvordan gjør man strake markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Blandet grep ved markløft

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Hvorfor har man belte ved markløft?

Nordic Training Gear 2 min lesning

Les mer

Dine bonuser

X
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Shaker, 700 ml
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
Luktesalt V.1
300 kr igjen
Handler du for totalt kr eller mer, kan du velge
Siden du handler for mer enn kr, kan du velge
T-Shirt
Størrelse